Μπορεί να επιδράσει αρνητικά ο HPV στη γονιμότητα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η μόλυνση από τον HPV, δεν επηρεάζει την ικανότητα σας να συλλάβετε. Ωστόσο, στην περίπτωση που μία HPV μόλυνση οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον τράχηλο της μήτρας, είναι πιθανό αυτό να επηρεάσει τη γονιμότητα σας.

Οι HPV λοιμώξεις δεν απαιτούν πάντα θεραπεία. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη του ιού HPV μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας με κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Εάν ο ιατρός κρίνει ότι θα πρέπει να προβεί σε αφαίρεση των ανώμαλων κυττάρων, η επιλογή της μεθόδου και η εμπειρία του, είναι βασικές προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη της γονιμότητας.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι αφαίρεσης των κυτταρικών αλλοιώσεων απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Η αφαίρεση των κυττάρων μπορεί να αλλάξει την παραγωγή βλέννας του τραχήλου της μήτρας σας, ενώ η επεμβατική διαδικασία μπορεί επίσης να προκαλέσει στένωση του τραχήλου με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της πορείας του σπέρματος προς τις σάλπιγγες. Επιπλέον,ορισμένες θεραπείες μπορεί να αποδυναμώσουν τον τράχηλο και να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια του και αδυναμία διατήρησης μίας μελλοντικής κύησης.

Στην περίπτωση άτοκων γυναικών, που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τραχηλικού ιστού, ώστε να μην επηρεαστεί η γονιμότητά τους. Ωστόσο, με βάση τα κλινικά δεδομένα, ακόμα και στην περίπτωση των πιο επεμβατικών μεθόδων αφαίρεσης των κυτταρικών αλλοιώσεων, η εμπειρία του ιατρού σε περιστατικά παθολογίας του τραχήλου, αποτρέπει τις δυσάρεστες επιπτώσεις των θεραπειών στη γονιμότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH