Μεγαλύτερη η θνησιμότητα από τον καρκίνο του τραχήλου από ότι πιστεύαμε έως σήμερα

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα ποσοστά θανάτου από Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι πιστευόταν αρχικά.

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins διαπίστωσαν πως οι λευκές γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν σε ποσοστό 47% υψηλότερο από όσο προηγουμένως νομίζαμε, και οι μαύρες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν σε ποσοστό 77% υψηλότερο.

Στη νέα αυτή σημαντική μελέτη, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στο περιοδικό Cancer, επανεξετάζονται τα στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Για να έχουν πιο ακριβή δεδομένα, οι ερευνητές απόκλεισαν από τη μελέτη γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε αφαίρεση του τραχήλου τους λόγω υστερεκτομής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Καρκίνο του τραχήλου εδώ

Αυτοί οι αριθμοί είναι βέβαια τρομακτικοί, αλλά υπάρχουν τρόποι για τις γυναίκες να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Ένα απλό τεστ Παπανικολάου μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα πρώτα στάδια του.

Μάθετε περισσότερα για το τεστ Παπ και το τεστ HPV εδώ.

Δείτε το σχετικό video αναφοράς στο USA today:

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH