Βρέθηκε πως έχω HPV. Τι σημαίνει αυτό για μένα ή για τον ερωτικό μου σύντροφο;

Ανάλογα με τον τύπο HPV και τα συμπτώματα του, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα πλάνο θεραπείας και για τους δυο. Αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχει αναπτύξει κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων,  το πιο πιθανό είναι πως θα χρειαστεί να αποφύγετε το σεξ μέχρι τα κονδυλώματα να φύγουν ή να αφαιρεθούν. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πόσο καιρό μετά από την αφαίρεση των κονδυλωμάτων ένα άτομο έχει δυνατότητα να μεταδώσει τον ιό HPV στον ή στη σύντροφο του. Το πλάνο θεραπείας κάθε φορά εξατομικεύεται ανάλογα με τα δεδομένα.

Οι HPV λοιμώξεις συνήθως είναι προσωρινές. Ένα άτομο μπορεί να έχει HPV για πολλά χρόνια πριν εμφανισθεί κάποιο σύμπτωμα. Αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε διαγνωστεί με HPV λοίμωξη, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πόσο καιρό έχετε τον HPV, εάν μεταφέρατε τη λοίμωξη εσείς στο σύντροφό σας ή το αντίθετο.

Ένα θετικό HPV αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα ένδειξη ότι ένας από εσάς είχε παράλληλα σχέση και με κάποιο τρίτο άτομο.

Είναι σημαντικό όμως, στα πλαίσια μίας υγιούς σχέσεις να μοιράζονται πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό και να αναγνωρίζονται οι κίνδυνοι για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και από τους δύο.

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH