Αφαίρεση των κονδυλωμάτων με Κρυoθεραπεία

Η μόλυνση από τον ιό HPV είναι εξαιρετικά συχνή και αφορά πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, άντρες και γυναίκες. Η εμφάνιση των κονδυλωμάτων, τα οποία είναι καλοήθη, προκύπτουν ως αποτέλεσμα της μόλυνσης συνήθως από τους τύπους HPV 6 και HPV 11. Αν και μετά τη μόλυνση, ο ιός HPV δεν είναι δυνατόν να εκριζωθεί από τον οργανισμό, παρόλα αυτά, γίνεται θεραπεία των κονδυλωμάτων, έτσι ώστε να μειώνεται η μολυσματικότητα και η μεταδοτικότητα των πασχόντων.

Η κρυοπηξία αποτελεί μία ιδιαίτερα συνηθισμένη θεραπεία των κονδυλωμάτων εδώ και αρκετά χρόνια. Η διαδικασία περιλαμβάνει την καταστροφή των κονδυλωμάτων χρησιμοποιώντας μία «κρύα» ουσία (συνήθως υγρό οξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου). Με τον τρόπο αυτό, η απότομη ψύξη και απόψυξη των κυττάρων «νεκρώνει» τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα την αφαίρεση των κονδυλωμάτων.

Ποια τα πλεονεκτήματα της κρυοπηξίας

Πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό για κάθε εφαρμογή και γίνεται στο ιατρείο. Είναι σχετικά ανώδυνη ( προκαλεί μία αίσθηση στιγμιαίου καύσου)και τις περισσότερες φορές δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα τοπικό αναισθητικό. Πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο που, σε γενικές γραμμές, επιτρέπεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Υπάρχουν μειονεκτήματα από την εφαρμογή της μεθόδου;

Αν και η κρυοπηξία είναι μία εύκολη και προσιτή θεραπευτική μέθοδος, ενέχει την πιθανότητα σχηματισμού ουλών. Η κρυοπηξία σαν θεραπευτική μέθοδος εμφανίζει μεγαλύτερα ποσοστά υποτροπών και το πιο πιθανό είναι να απαιτούνται περισσότερες από μία εφαρμογή. Τα περισσότερα κονδυλώματα απαιτούν από 1 έως 4 θεραπευτικές αγωγές, με ενδιάμεσο διάστημα από 1 έως 3 εβδομάδες μεταξύ κάθε θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH